Is het vandaag gedaan met de lente?

Na de prachtige lentedag van gisteren, trekt vandaag een zwakke regenzone snel van het noordwesten naar het zuidoosten over het land. Toch krijgen we in de voormiddag mooie opklaringen vanaf de kust, die na de middag ook de andere regio's bereiken. De maxima liggen tussen zes en elf graden. Het KMO waarschuwt wel voor CO-intoxicatie.

Vanavond neemt de bewolking opnieuw toe vanaf de kust en 's nachts valt er matige regen. Er staat een matige tot vrij krachtige wind met rukwinden tot 60 km/ u, aan zee soms tot 70 kilometer per uur. De minima liggen tussen drie en acht graden.

Morgen is het zwaarbewolkt met af en toe regen of motregen. Vooral over het noorden en het oosten kan het aanhoudend matig regenen. De wind waait matig tot vrij krachtig, en aan zee soms krachtig, uit het westen. Er is kans op rukwinden rond 60 kilometer per uur. De maxima liggen tussen acht en twaalf graden.

Zondag is er veel bewolking, maar de neerslag neemt af. De wind waait matig tot vrij krachtig uit het zuidwesten tot westen, met rukwinden tot 60 of zelfs 70 kilometer per uur. Maandag en dinsdag is veel bewolking en neerslag, en wordt het rond elf of twaalf graden. Daarna verliezen we een graad of twee.

Bekijk ook: