Dossier Kasteelmoord

Gyselbrecht urenlang ondervraagd

Brugse speurders hebben dokter André Gyselbrecht gisteren urenlang ondervraagd. Gyselbrecht bekende vorige week plots op het proces van de Kasteelmoord dat hij vijf jaar geleden de opdracht gaf aan Pierre Serry om zijn schoonzoon Stijn Saelens te vermoorden. Daarom moest hij opnieuw ondervraagd worden.

Speurders hebben André Gyselbrecht tot gisteravond laat aan de tand gevoeld over de moord op zijn schoonzoon Stijn Saelens. "Het was een zeer grondig en kritisch verhoor", zegt zijn advocaat Johan Platteau in Het Nieuwsblad. "Maar mijn cliënt is met duidelijke antwoorden gekomen. Ik heb hier een zeer goed gevoel bij. We kunnen nu met een logisch en consequent verhaal naar de rechtbank."

Web van leugens
"Het was niet makkelijk voor mijn cliënt om te bekennen", zegt Plattteau nog. "Hij heeft daar zo lang mee gewacht omdat hij dacht dat een leugen voor hem comfortabel was. Hij had schrik dat hij zijn naaste omgeving zou verliezen als hij de ware toedracht zou vertellen. Dat maakte het moeilijk om zijn verantwoordelijkheid te nemen. Hij zat met een gewrongen gevoel. Tot hij inzag dat liegen onhoudbaar geworden was."

Inhoud
Platteau wilde gisteren niet ingaan op de inhoud van de nieuwe verklaringen. "Want ik wil het onderzoek niet beïnvloeden", zegt de advocaat. "Maar ik ben wel heel blij dat hij de mogelijkheid heeft gekregen om in detail zijn verhaal te doen. Ik waardeer de luisterbereidheid van zijn ondervragers. Zij hebben kritische vragen en bedenkingen geuit aan mijn cliënt. Het werd dus een zeer grondig, kritisch verhoor."

Bekijk ook: