Gezonde taartjes? Hier is het mogelijk!

Treed binnen in de zoete wereld van Madam Bakster, het alter ego van Laura Verhulst, de student-onderneemster van het jaar. Zij maakt razendsnel furore met gezonde taarten en desserts, zonder suiker of melkproducten. Haar webwinkel wordt al druk bezocht, en nu opent ze een eerste fysiek verkooppunt, in hartje Gent.

Madam Bakster heet eigenlijk Laura Verhulst, een jonge patissière van 23 die ‘guiltfree gebak’ maakt, waar je je achteraf niet schuldig over moet voelen. Want er zitten alleen gezonde ingrediënten in. “Geen room, boter, eieren, melk, bloem. Alles wat in een klassieke taart zit gebruiken we niet”, aldus Laura. “Dus daardoor moet ik heel creatief zijn met andere ingrediënten.”

De taarten zijn een gat in de markt zo blijkt, voor mensen die gezonder en bewuster willen eten of een voedselintolerantie hebben. “Lactose, ei, gluten, suiker, allerlei gluten. Mijn missie is om die mensen even hard te laten genieten van hun dessert als de rest, met een taart die beter is dan de klassieke tegenhanger.”

Koffiebar
Naast een webwinkel opent Madam Bakster, samen met haar vriend en zakenpartner een eerste fysiek verkooppunt in Gent, een koffiebar met achterin een bakatelier. “Ik miste het enorm om mensen samen te brengen, om ze te zien genieten van mijn taarten. Vandaar die keuze. We blijven een online bakkerij, dat zeker, maar het is nu ook mogelijk om een stukje taart bij en met ons te komen eten.”

Vorig jaar werd Verhulst student-onderneemster van het Jaar van Unizo. Ze heeft intussen haar studies letterkunde wel stopgezet, om zich volledig op haar taarten toe te leggen.