Gezonde brooddozen aan schoolpoort

Samengestelde brooddozen op maat voor uw kinderen? Het Gentse bedrijfje Brutus ziet er wel wat in. Ze leveren binnenkort brooddozen voor kleuters en lagereschoolkinderen in Gent. 

"Ochtenden zijn altijd heel hectisch met kinderen en er kruipt natuurlijk heel wat voorbereiding in om een gezonde brooddoos in elkaar te boksen", vertelt Chantal Van Overstraeten (42). Om de ochtendstress wat te doen dalen, kwam ze samen met Marie Coigné (35) op het idee om brooddozen aan de schoolpoort te leveren. Een Deliveroo voor kinderen. 

Gezond en biologisch
De twee mama's willen met hun start-up Brutus ook een gezond alternatief aanbieden. Heel wat kinderen gaan vaak met hetzelfde beleg naar school, Brutus moet ze gevarieerder en gezonder laten eten.

In de lunchboxen vinden we boterhammen met wortelhummus en zure room, een muffin van rode biet en schijfjes banaan. "Het is een moeilijke doelgroep, maar we proberen onze brooddozen wel toegankelijke te maken voor iedereen." Er is keuze tussen een vegetarische en niet-vegetarische brooddoos. De lunch is te koop in drie formaten en kosten 3,60 tot 4,20 euro. 

Kleinschalig
Vanaf deze week kunnen ouders van drie Gentse scholen online een brooddoos bestellen voor hun kinderen. "We starten kleinschalig in drie scholen en leveren met de fiets, maar we hebben wel de ambitie om dit concept verder uit te breiden." 

Door: Sander Denayer