Getuige schietpartij Luik: "Paniek in de straat"

Rens Bellefontaine werkt in de straat waar de schietpartij gebeurde. Hij was er aan het werk en beschrijft aan VTM NIEUWS de sfeer in de straat. "Er was paniek, we mochten niet meer aan het raam staan omdat de veiligheid primeerde."

De jongeman was aan het werken, toen veel politieagenten en de speciale eenheden plots in de straat aankwamen. "We waren aan het kijken wat er gebeurde", zegt de man "toen zijn ze voor ons gebouw uitgestapt en naar daar gegaan. Vervolgens zijn er geweerschoten geweest, en toen mochten we niet meer aan het raam staan. Alles werd ook omgeleid, iedereen moest aan de kant."

De man en zijn collega's konden niet zien wat er precies gebeurde. Het incident had plaats aan de overkant en de omgeving stond vol met politieagenten en speciale eenheden. 

Geweerschoten
"Ja er was toch wel paniek", vertelt Bellefontaine over het moment waarop geweerschoten gehoord werden. "We mochten niet meer aan het raam staan en moesten naar een aparte ruimte, omdat de eigen veiligheid op dat moment primeert", klinkt het.

"Er werd ons verteld dat er nog een schutter aanwezig zou zijn, daarom mochten we het gebouw niet verlaten."

Buurt
Het is geen dagelijkse kost, maar het gebeurt volgens de man wel af en toe eens iets in de straat waar hij werkt. "We horen de politie wel vaker met een combi met luide sirenes voorbijrijden", zegt hij.