Gesprekken Brussels Airlines gaan nacht in

De gesprekken tussen de directie en de piloten van Brussels Airlines zitten muurvast. Na de tweede overlegdag is er zelfs geen deelaspect van het dossier waarover de directie en de vakbondsafgevaardigden tot een akkoord konden komen. Het is dan ook de vraag hoe lang het overleg nog zal duren.

De directie van Brussels Airlines heeft deze middag een nieuw voorstel op tafel gelegd, maar dat vinden de vakbondsleden niet verregaand genoeg. “De gesprekken zitten muurvast”, zegt VTM NIEUWS-journalist Wouter De Boer, die op de luchthaven is. "De vakbonden vinden het nieuwe voorstel wel goed genoeg om verder te praten", zegt hij.

De vraag is natuurlijk wat het alternatief is. Als de gesprekken opgeblazen worden, bestaat de kans dat de piloten het werk nog langer neerleggen. Dat heeft niet enkel gevolgen voor de tientallen passagiers die daardoor getroffen worden, maar ook het financiële aspect en de reputatie van Brussels Airlines worden erdoor aangetast.

“Nooit goed, voor niemand”
"Wat de piloten willen is niet perse onhaalbaar." Dat zegt voorzitter van de Raad van Bestuur van Brussels Airlines, Etienne Davignon, aan VTM NIEUWS. “Het hangt ervan af wat ze willen en in welke periode.”

Lees ook: