Dossier Kasteelmoord

Gerecht confronteert Gyselbrecht en Serry

In de zaak van de Kasteelmoord is vanmiddag een ultieme confrontatie gehouden tussen de twee hoofdbeklaagden dokter André Gyselbrecht en Pierre Serry. Dat heeft VTM NIEUWS vernomen. Het gerecht wil aan de hand van de confrontatie te weten komen wanneer precies de opdracht is gegeven om kasteelheer Stijn Saelens te vermoorden. Gyselbrecht en Serry geven daarover tegenstrijdige verklaringen. Vast staat dat één van beiden liegt.

André Gyselbrecht heeft op de eerste dag van het proces schuld bekend. Volgens zijn versie van de feiten had hij zelf actie ondernomen om zijn schoonzoon Stijn Saelens te laten vermoorden. Naar eigen zeggen omdat het Brugs gerecht niets gedaan had met de incestklacht tegen Saelens, die in oktober 2011 werd ingediend. En dus nam hij contact op met Pierre Serry, de man die de moord moest organiseren.

Maar volgens Serry had de dokter uit Ruiselede hem in de zomer al gecontacteerd, nog vóór die klacht ingediend was. Hun verklaringen komen dus helemaal niet overeen. De politie hoopte met de confrontatie om duidelijkheid te scheppen in de tegenstrijdige verhalen.

Wat betekent dit voor het proces?
"Zowel Gyselbrecht als Serry blijven bij hun standpunt", zegt VTM NIEUWS-journalist Faroek Özgünes. "Dat betekent dat op 12 juni het proces gewoon verdergaat. De onderzoeksrechter en de hoofdspeurder zullen hun verhaal brengen, nadien komen de getuigen aan het woord en ook de beklaagden zullen gehoord worden. Als er dan niets meer verandert, dan wordt er een stop ingelast tot na de zomer. In oktober wordt het proces dan verdergezet."

Lees ook: Letterlijk: Zo bekende Gyselbrecht moord

Bekijk ook: