Gentse voyeur wordt aangehouden

De 41-jarige M.D.B. uit Zwijnaarde, die bekend heeft dat hij voyeurfilmpjes gemaakt heeft, wordt aangehouden. Dat is bevestigd aan VTM NIEUWS. De man werkte als jeugdcoach in een sportclub die trainde in de sporthal van de Gentse Hogeschool. Op die manier kon hij vrouwen stiekem filmen tijdens het douchen.

Afgelopen zondag vielen Gentse speurders ook al binnen bij een 22-jarige man die regelmatig traint in de Gentse sporthal. Er waren op dat moment sterke aanwijzingen dat hij de dader was, omdat hij de vier geïdentificeerde slachtoffers kende. De verdachte werd opgepakt en uitgebreid verhoord over het werk van 'dgreedb' - de schuilnaam van de gluurder - maar de twintiger claimde niets af te weten van het bewuste forum voor voyeurs. De man werd uiteindelijk vrijgelaten toen de 41-jarige M.D.B. in het vizier kwam.

De man uit Zwijnaarde werd gisterenmiddag opgepakt bij drie huiszoekingen. De man zou de gebruiker zijn van de account op het voyeuristisch forum. Hij werd verhoord door de politie en moet een nacht in de cel blijven. De onderzoeksrechter heeft beslist hem aan te houden. Opvallend: de man is jongerencoach in dezelfde sportclub als de vier geïdentificeerde slachtoffers.

Verschillende elementen
Tijdens zijn verhoor gisteravond werd D.B. volgens Het Laatste Nieuws een eerste keer geconfronteerd met tal van elementen die erop wijzen dat hij sinds april 2008 'dgreedb' is, de man die de privacy van vrouwen schendt door zijn filmpjes online te plaatsen op een forum met 170.000 leden. De gluurder gaf zelf aan dat hij al jaren lid is van een gevechtssportclub en filmde vrouwen van bij een DJ-tafel.

Bijkomend element is de webpagina waar D.B. zichzelf als deejay aanprijst. Alle accounts op sociale media die gekoppeld zijn aan zijn artiestennaam als entertainer op privéfeestjes zijn offline. "Raar voor een DJ die normaal zoveel mogelijk mensen wil bereiken. Maar niet voor iemand die iets te verbergen heeft", klinkt het. Op de webstek van de deejay springt één zin in het oog: hij hoopt dat zijn publiek "proper ondergoed" draagt.

Kick
Waarom de voyeur de filmpjes maakte? "Voor de kick", legt VTM NIEUWS-journalist Wim Naert uit. "Hij vond het spannend om zo dicht bij zijn slachtoffers te zijn en toch niet betrapt te worden." (Meer onder de video)

HoGent opgelucht
"We hadden gehoopt op een snelle doorbraak in dit dossier", zegt Johan Persyn, woordvoerder van de Hogeschool Gent, aan VTM NIEUWS. "Om zo ook ons eigen personeel, de studenten en externen die gebruik maken van de sportzaal zo vlug mogelijk gerust te kunnen stellen. We zijn heel gelukkig dat het zo snel opgelost zou kunnen zijn."