Genieten! Stralend lenteweer vandaag

Na het optrekken van het ochtendgrijs kunnen we vandaag de hele dag genieten van zonnig en warm lenteweer. Het wordt zacht, met maxima tot achttien graden in het centrum van het land. Aan kust kan in de namiddag een lichte zeebries opsteken. Dat meldt het KMI, dat ook waarschuwt voor CO-intoxicatie.

Vanaf vanavond is de lente weer even voorbij. Het is eerst nog licht bewolkt, maar geleidelijk neemt de bewolking toe vanuit het westen, gevolgd door wat lichte regen of motregen. We krijgen minima van drie graden in de Ardennen tot acht graden in Vlaanderen.

Morgen nemen de temperaturen een echte duik en wordt het zwaarbewolkt en regenachtig. We krijgen maxima tussen zes en elf graden, aan zee waait een soms vrij krachtige wind uit westelijke richtingen.

Weekend
De vooruitzichten voor het weekend zijn niet veel beter. Zaterdag wordt het zwaarbewolkt met regen. Er staat een vrij strakke wind, bij maxima tussen zeven en twaalf graden. Ook zondag wordt het bewolkt en winderig, met lichte regen of motregen.

Begin volgende week blijft het bewolkt met kans op regen of een paar buien. De wind gaat wel wat liggen, en we krijgen maxima rond elf of twaalf graden.

Bekijk ook: