Gemeentelijk rampenplan in Kampenhout, Haacht en Boortmeerbeek voor bedrijfsbrand

In Kampenhout, Haacht en Boortmeerbeek was het gemeentelijk rampenplan in werking gesteld en werden buurtbewoners geëvacueerd. Dat meldt het gemeentebestuur van Haacht woensdagnamiddag. Reden voor die maatregelen is de brand die nog steeds woedde bij het afvalverwerkend bedrijf Renewi.

"De brand is nog steeds onder controle maar door de weersomstandigheden is er meer rookontwikkeling en momenteel is er blijvende laaghangende rook die hinder veroorzaakt", klinkt het. "Daarom heeft de brandweer geadviseerd om toch het gemeentelijk noodplan af te kondigen in de gemeenten Haacht, Boortmeerbeek en Kampenhout."

Uit voorzorg werden sinds 14.00 uur ook inwoners uit de omgeving geëvacueerd. Het ging om de bewoners van de Pleinstraat, Tuinwijk, Oudestraat (Haacht), Industriestraat, Vingerstraat, Vaartstraat en Gebroeders Jansensstraat. Die mensen konden terecht in de cafetaria van 'Den box', het vrijetijdscomplex Den Dijk in de Dijkstraat in Haacht, waar ze werden opgevangen door medewerkers van het Lokaal zorgbestuur Haacht. Inwoners konden ook naar vrienden of familie. 

Rond 20.00 uur kregen de inwoners het bericht dat ze terug naar huis mochten gaan. 

"De bluswerkzaamheden zijn afgerond en bij metingen buiten het gebouw zijn er geen overschrijdingen van giftige stoffen vastgesteld in de lucht", melden de gemeentebesturen woensdagavond.

"Ramen en deuren mogen weer open, en ventilatiesystemen mogen weer ingeschakeld worden. De geur kan wel nog lang blijven, maar is niet schadelijk. De bewoners doen er goed aan hun woningen zorgvuldig te verluchten."