Geen grap: nu ook eten aan huis voor je hond

Is jouw chihuahua een moeilijke eter of geef je liever geen industrievoeding aan je labrador? Een Brussels bedrijf levert sinds vandaag over heel België vers bereide maaltijden aan huis voor honden. Ze hebben naar eigen zeggen al een honderdtal klanten in Brussel, maar goedkoop is het zeker niet. 

“We kwamen eigenlijk op het idee dankzij een vriend van ons. Die vertelde dat hij zelf voor zijn viervoeter kookte”, vertelt Alex Cardon, een van de bedenkers van Dog Chef aan VTM NIEUWS. "We voerden een enquête uit en zagen dat er een markt is." Je kan het vergelijken met Hello Fresh of Smartmat, maar dan voor honden.

Op het menu staan voorlopig twee recepten, die samen met de Universiteit Luik werden ontwikkeld: kip met rijst en groenten, en rundvlees met pasta en groenten. “Niet veel keuze, maar voor honden is het beter dat ze elke dag hetzelfde eten”, zegt Cardon. “In de gerechten zitten ook de nodige vitamines en mineralen.”

Duurder
Volgens Cardon heeft Dog Chef intussen al een honderdtal klanten in en rond Brussel, waar de uitrol startte. Echt goedkoop is het nochtans niet. “Voor een jack russel bijvoorbeeld, een hond van om en bij de 5 kilo, betaal je 1,5 euro per dag. Voor grote honden van 25 kilo moet je 4,5 euro per dag neertellen. Een pakket voor twee weken aan huis laten leveren, kost vijftien euro. “We weten dat het meer kost, maar het gaat wel om kwaliteitsvolle en verse gerechten, geen slachtafval.”

Dog Chef wil over enkele weken ook met gerechten voor katten beginnen.