Geen cocktails op festival Zottegem

De organisator van het muziekfestival Dance D-Vision mag geen sterke drank of cocktails meer verkopen van het stadsbestuur. “In het verleden zijn er al herhaaldelijk zware incidenten geweest”, zegt burgemeester Jenne De Potter (CD&V) aan VTM NIEUWS. “We nemen geen risico’s meer.” De organisatie van het festival dat 20.000 bezoekers verwacht, is niet te spreken over de maatregel.

Het Dancefestival Dance D-Vision vindt begin augustus plaats in Zottegem. Elk jaar mag de organisatie steeds meer festivalgangers ontvangen. Alleen zullen die muziekliefhebbers het voor het eerst zonder cocktails en sterke drank moeten stellen. Zo zal er enkel frisdrank, wijn en bier verkocht worden. 

“De veiligheidscel heeft herhaaldelijk een negatief advies gegeven om die sterke dranken te verkopen. Wij hebben als gemeenteraad beslist om ons daarbij neer te leggen", zegt de burgemeester. 

De organisatie laat in Het Laatste Nieuws weten dat de maatregel van het stadsbestuur discriminerend is omdat er op Rock Zottegem wel sterke drank verkocht mocht worden.

Medisch rampenplan
Vorig jaar was er al een beperking van de verkoop van sterke dranken op het festival. “Toen konden de festivalgangers enkel sterke drank kopen in de VIP-bar."

“Die maatregel hadden we genomen omdat we in 2015 op het punt stonden om het medisch rampenplan af te kondigen omdat er teveel jongeren met een alcoholintoxicatie werden binnengebracht. Voor heel wat jongeren loopt sterke drank binnen als fruitsap, en dat kunnen we niet tolereren”, besluit De Potter.