Flitscijfers pieken: 6.500 boetes per dag in Vlaanderen

Er worden in Vlaanderen elke dag gemiddeld 6.500 bestuurders geflitst. Dat is het hoogste cijfer in vijf jaar, blijkt uit cijfers van de federale politie die VTM NIEUWS kon inkijken. Het gaat voor de eerste zes maanden van dit jaar alleen al om 1,2 miljoen flitsboetes. De opvallende stijging komt er omdat de flitstoestellen van de politie altijd maar beter worden en er meer agenten zijn die effectief op de baan gaan.

De eerste zes maanden van dit jaar zijn in Vlaanderen al 1.194.485 bestuurders geflitst, dat zijn maar liefst 6.563 overtredingen per dag. De politie kan nu meer controleren omdat ze betere meettoestellen heeft. Bovendien werken de flitsapparaten nu digitaal waardoor agenten sneller en beter kunnen flitsen.

Daarnaast kunnen de verschillende politiezones hun pv’s naar één centrale sturen, waar alles verwerkt en verstuurd wordt naar de bestuurders. "De politie moet al dat administratief werk dus niet langer zelf doen en kan daardoor ook meer agenten inzetten om effectief te controleren", zegt VTM NIEUWS-journalist Karel Lattrez.