Feesten in de sneeuw, dat doe je zo!

In Andorra is het grootste Vlaamse sneeuwfestival ‘Snowbreak’ van start gegaan. Maar liefst 2.500 Vlaamse jongeren palmen een hele week een skidorp in Andorra in, en ze zijn daar duidelijk niet alleen naartoe gekomen om te skiën.

De examens zijn achter de rug en dat betekent voor veel Vlaamse studenten ook een stevig feestje om het einde van deze periode te vieren. Opvallend: duizenden Vlaamse studenten hebben hun feestweek dit jaar meteen gekoppeld aan een skivakantie, waarbij de feestjes en de randactiviteiten minstens even belangrijk zijn als het skiën zelf.

De Vlaamse studenten in Andorra hebben die boodschap alvast goed begrepen. Op de skipistes kan je er onder meer een kerk terugvinden waar de studenten met elkaar kunnen ‘trouwen’. Ook rond de pistes zijn er tal van activiteiten waar de jongeren uit de bol kunnen gaan. 

In de lift
Het aantal studenten dat voor deze ‘sneeuwfestivals’ kiest, zit trouwens in de lift. Vier jaar geleden schreven 'maar' 1.500 jongeren zich in, nu zitten ze alles samen al aan 17.000 deelnemers. De forse toename in het aantal inschrijving wordt deels veroorzaakt door de zogenaamde 'aftermovies'. De flitsende filmpjes van vorige edities gaan viraal op het internet en maken op die manier steeds meer studenten warm om zich het jaar nadien ook in te schrijven.