FAVV sluit twee vestigingen van restaurantketen Amadeus

De vestigingen van de restaurantketen Amadeus in Brussel en in Kruishoutem zijn gesloten door het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV). Dat bevestigt het FAVV aan VTM NIEUWS.

De aanleiding voor de maatregel zijn herhaaldelijke hygiëneproblemen in de twee vestigingen van de keten die gespecialiseerd is in het serveren van ribbetjes. De uitbaters werden reeds door het FAVV in gebreke gesteld.

Het FAVV benadrukt dat er geen onmiddellijk gevaar was voor de voedselveiligheid, maar uit verschillende controles was gebleken dat de oplossingen van de zaakvoerder steeds tijdelijk waren en dat de gebrekkige situatie op lange termijn ongewijzigd bleef. Zo werden in de vestiging in Brussel problemen met ongedierte vastgesteld.

Voedselveiligheid niet verzekerd
Naar de toekomst toe kon de voedselveiligheid niet verzekerd worden, waardoor besloten werd om de toelating van de restaurants in te trekken. 

Als de zaakvoerders opnieuw hun restaurant wensen te openen, zullen zij een nieuwe toelating moeten aanvragen die door het FAVV zal geëvalueerd worden. Pas daarna kan de zaak weer opengaan.

Wanneer het FAVV bij controles tekortkomingen vaststelt, dan kunnen er maatregelen genomen worden, die variëren van een waarschuwing of proces-verbaal, inbeslagname, tijdelijke sluiting of het intrekken van de erkenning.