Faroek: veel tips over verkrachting 15-jarige

Verschillende mensen hebben al gereageerd op de oproep van het parket van Antwerpen gisteravond, in ons opsporingsmagazine FAROEK. Het parket is op zoek naar een man die anderhalf jaar geleden in Antwerpen een meisje van vijftien herhaaldelijk heeft verkracht. Het parket is bang dat zij niet het enige slachtoffer is.

Het meisje leerde begin oktober 2015 haar verkrachter kennen aan de tramhalte Schijnpoort in Antwerpen. De man in kwestie viel toen een vriendinnetje van haar lastig, en omdat ze haar vriendin wilde beschermen, stuurde ze de man een berichtje via de telefoon. 

De twee bleven elkaar echter berichtjes sturen en uiteindelijk kon de man haar overhalen om af te spreken aan diezelfde tramhalte. Bij de tweede ontmoeting nam hij haar mee naar het Lobroekdok, waar hij haar in een werfcontainer verkrachtte.

Twee maanden lang verkrachtte hij haar verschillende keren per week. De man kon het meisje al die tijd dwingen om met hem mee te gaan door haar te bedreigen. 

Al verschillende tips
Nadat het verhaal gisteren aan bod was gekomen in het opsporingsprogramma FAROEK, zijn al verschillende tips binnengelopen. De politie en het parket hopen dat nog mensen zich melden met nuttige informatie, zeker omdat ze vrezen dat de man nog andere meisjes heeft lastiggevallen.

De man is volgens de twee slachtoffers van Marokkaanse origine en heeft een getaande huidskleur en zwart haar. Hij sprak Frans, Arabisch en Berbers, maar geen Nederlands. Hij zei zelf dat hij negentien was, maar is wellicht ouder. 

Wie hem kent kan contact opnemen met de politie op het gratis nummer 0800/30.300.