Ex-presentator moet meteen de cel in

De Nederlandse ex-televisiepresentator Frank Masmeijer is vandaag veroordeeld tot acht jaar cel en 48.000 euro boete door de correctionele rechtbank van Antwerpen. Hij kreeg die straf voor zijn aandeel in de invoer van 467 kilo cocaïne via de Antwerpse haven. Masmeijer moet onmiddellijk de cel in.

Frank Masmeijer, die in de jaren 80 en 90 onder meer de Holidayshow en Dinges presenteerde op de Nederlandse televisie, stond samen met nog 46 anderen terecht in drie samenhangende drugsdossiers. De presentator werd door een drugsbende ingeschakeld om in oktober 2014 maar liefst 467 kilogram cocaïne te gaan ophalen in de haven. De cocaïne zat verstopt in een pallet bananen. 

Masmeijer vroeg zijn neef mee, die in de haven werkte. Ze reden met een gehuurde bestelwagen van een fruitbedrijf uit Wijnegem naar de kaai, maar kregen het pallet niet mee.

In ziekenhuis
De drugsbende kon de mislukte actie niet waarderen en sloeg de ex-presentator een dag later het ziekenhuis in. Masmeijer probeerde de ware reden van de agressie te verbergen door aangifte te doen van een poging tot carjacking, maar de federale politie hield de bende toen al in de gaten en wist hoe de vork aan de steel zat.

Hij werd nu dus veroordeeld tot acht jaar cel en een boete van 48.000 euro. Het openbaar ministerie had een jaar minder gevorderd. De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft meteen de onmiddellijke aanhouding bevolen.