Emotioneel weerzien in Compostella

Kankeronderzoeker Johan Swinnen is aangekomen in Compostella. Na 32 dagen heeft hij 2.400 kilometer afgelegd, al lopend. Voor zijn zoon, Pieter, die in 2011 kanker kreeg. Onder luid applaus werd Johan onthaald door enkele kankerpatiënten en uiteraard zijn zoon Pieter en zijn vrouw Marianne. 

In 2011 kreeg hij te horen dat zijn toen dertienjarige zoon kanker had. Zijn overlevingskans bedroeg slechts een paar procent. Johan nam zich voor “iets zots” te doen als Pieter na vijf jaar nog bij hem zou zijn. Vandaag is Pieter aan de beterhand en vult papa Johan zijn belofte in. 2.400 kilometer lopen in 32 dagen als eerbetoon aan kankerpatiënten. 

Met de tocht wil hij de strijd van zijn zoon symbolisch overdoen. Maar Johan loopt niet alleen voor zijn zoon maar ook voor alle andere kankerpatiënten.

'Post voor Compostella'
Mensen die op de een of andere manier met kanker geconfronteerd worden, konden brieven meegeven aan Johan. Die draagt hij mee en zal hij in Compostella achterlaten. Het project van Johan werd gedoopt tot 'Post voor Compostella'.