Dossier Kasteelmoord

Elisabeth Gyselbrecht "geschrokken van bekentenis"

Elisabeth Gyselbrecht, de dochter van André Gyselbrecht en weduwe van Stijn Saelens, heeft voor het eerst gereageerd op de bekentenis van haar vader. Ze doet dat in een persbericht dat verspreid werd door haar advocaat. Ze schrijft dat ze "geschrokken is", maar dat ze haar vader "dankbaar is dat hij toch de moed vond om zijn verklaringen af te leggen".

André Gyselbrecht bekende gisteravond compleet onverwacht dat hij de opdracht gaf om zijn schoonzoon Stijn Saelens te vermoorden. Hij zag naar eigen zeggen geen andere uitweg meer. 

"Ik was ten einde raad. Elisabeth stond op het punt om samen met Stijn Saelens en de kinderen naar Australië te gaan", aldus de dokter. "Toen heb ik nogmaals aan Pierre Serry gevraagd om hem te doden. Het was mijn ultieme redmiddel, mijn laatste kans om mijn kleinkinderen te beschermen, die kinderen waren in gevaar."

De letterlijke mededeling:

"Elisabeth Gyselbrecht is geschrokken van de bekentenis van haar vader op de zitting van 2 mei 2017.

In het kader van haar emotioneel verwerkingsproces is het achterhalen van de ware toedracht en de oorzaak van de gebeurtenissen voor haar en haar kinderen evenwel essentieel.

Ervan uitgaande dat de recente verklaring van haar vader overeenstemt met de waarheid, zal zij hiermee moeten leven en die een plaats geven voor haar en haar kinderen.

Voortgaande op de inhoud van de gisteren afgelegde bekentenis, kan zij begrijpen dat dit geen eenvoudige stap was voor haar vader al die jaren. Zij is niettegenstaande de inhoud, dankbaar dat haar vader toch de moed vond om zijn verklaringen af te leggen en hoopt dat de ware toedracht van de feiten, vooral ook in het belang van een evenwichtige opgroei van haar kinderen, verder aan het licht mag komen gedurende het verdere proces."