Eigen museum voor Manneken Pis

De bekendste inwoner van Brussel, Manneken Pis, heeft vandaag een eigen museum gekregen. In het museum kan je een selectie bekijken van 960 kostuums van het wereldberoemde Brusselse monument. 

In de Eikstraat kan je voortaan terecht voor de selectie van bijna 1.000 kostuums die Manneken Pis in de loop der jaren gedragen heeft. Veel van de kostuums zijn cadeautjes vanuit de hele wereld en per jaar komen er ongeveer vijftien nieuwe kostuums bij.

Tot voor kort werd de kleerkast van Manneken Pis ondergebracht in het Boordhuis, maar volgens schepen van Cultuur van de stad Brussel Karine Lalieux was het hoog tijd voor een volwaardig museum. Zij kondigde in 2015 al de verhuis aan. "Twee jaar en 800.000 euro later gaan de deuren open", zegt Lalieux.

Deuren open
Het museum opende vandaag zijn deuren met een groot feest. Daarop waren verschillende vertegenwoordigers van de stad Brussel aanwezig, net als vele nieuwsgierige Brusselaars die een kijkje kwamen nemen. 

En Manneken Pis? Die kreeg voor de gelegenheid een nieuwe outfit. Het kostuum is een replica van het allereerste pakje dat het Brusselse monument ooit droeg.