Een onenightstand? 3 keer klikken!

Studenten van de Universiteit Antwerpen moeten maar drie vragen beantwoorden als ze zin hebben in een onenightstand: Wat is je geslacht? Wat is je seksuele voorkeur? En: condoom of niet? Dat kan via de nieuwe populaire Facebookpagina ‘UAntwerpen FWB’. De pagina is een succes, maar de universiteit en experts maken zich zorgen.

Op de Facebookpagina UAntwerpen FWB kan je doorklikken naar een Facebookapp. De app vraagt naar je geslacht, je seksuele voorkeur en of je een condoom wilt gebruiken of niet. Even later heeft het systeem een match voor je gevonden, krijg je een berichtje en kan je afspreken met je match.

Volgens de maker is de app een succes. “Al meer dan 1400 studenten hebben zich aangemeld”, zegt de maker, die anoniem wil blijven. “Veel mensen melden zich aan voor de lol en schrikken dan als ze effectief een match krijgen.”

Zonder condoom
Sensoa, het Vlaams centrum voor seksuele veiligheid, is geschrokken dat de app de mogelijkheid geeft om een onenightstand aan te vragen zonder gebruik te maken van een condoom. De helft van de gebruikers geeft aan dat een condoom niet hoeft. “We merken dat jongeren tussen 18 en 25 jaar vaak foutief het gevoel hebben dat ze geen soa kunnen oplopen, terwijl een op de twintig rondloopt met chlamydia”, aldus Sensoa.

Universiteit
Bij de Universiteit Antwerpen reageren ze voorlopig enkel schriftelijk. Ze zeggen dat ze zich niet bemoeien met het privéleven van de studenten, maar ook dat ze niet graag geassocieerd worden met dit initiatief. Ze gaan de betrokken student daarom vragen om de naam van de universiteit van de pagina te verwijderen.

Bekijk ook: