E40 van Gent naar Brussel volledig versperd in Wetteren

De E40 van Gent naar Brussel zal wellicht nog tot de middag volledig versperd zijn in Wetteren na een ongeval met een vrachtwagen. Die vervoerde een hoogtewerker van 22 ton en de takelwerken blijken niet eenvoudig te zijn. Dat meldt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. Omrijden doe je nog altijd het beste via Antwerpen.

De vrachtwagen kantelde omstreeks 7.15 uur deze ochtend net voorbij de invoegstrook van het Shell benzinestation in Wetteren. De chauffeur was net vertrokken op het industriepark van Wetteren vlakbij de snelweg bij de firma Heli NV. De jonge bestuurder kon zichzelf bevrijden via een venstertje in het dak van zijn gecrashte truck en bleef als bij wonder ongedeerd.

“De oorzaak moet nog onderzocht worden”, zegt commissaris Geert Allemeersch van de Federale Wegpolitie. “De chauffeur was net de autosnelweg opgereden aan een snelheid van 70 tot 80 kilometer per uur toen zijn voertuig plots begon te slingeren en kantelde. Het kan gaan om een mechanisch defect of aan een slechte zekerheid van de lading.”

Niet eenvoudig
Hoe lang de werkzaamheden zullen duren kan het Vlaams Verkeerscentrum nog niet zeggen, maar waarschijnlijk is het wachten tot na de middag. “Het lijkt erop dat tot dan de volledige snelweg afgesloten zal blijven”, meldt woordvoerder Peter Bruyninckx.

“Aanvankelijk was er nog een kleine doorgang links om het verkeer door te laten, maar die hebben we ook al snel moeten afsluiten voor de takelwerken”, aldus Bruyninckx. “Die zijn niet eenvoudig. De vrachtwagen vervoerde immers de hoogtewerker van 22 ton. Via de file is extra materiaal aangevoerd. Dat heeft even geduurd, maar de werken zijn nu wel aan de gang.”

(Lees verder onder de tweet)

Hoe rijd je best?
Wie van Gent naar Hasselt wil, rijdt ook best om via Antwerpen en wie van Kortrijk naar Brussel wil kan via Doornik rijden. Het verkeer op de E40 richting Brussel moet de snelweg verlaten via uitrit 17 Wetteren en de calamiteitenrouten met letter J tot oprit 18 Erpe-Mere volgen, waar het opnieuw op de snelweg kan.

Ook op de omleidingsroute moet rekening gehouden worden met vertragingen. De oprit naar de E40 in Wetteren is ondertussen afgesloten, zegt Bruyninckx nog.