Drie gewapende overvallen in Hoei

De afgelopen jaren werd een Louis Delhaizewinkel in Hoei drie keer het slachtoffer van een gewapende overval. De overval werd telkens gepleegd door een man in legeroutfit. Die man is nog steeds niet gevat en de politie doet een oproep naar getuigen.

De Louis Delhaize in de Avenue de Bosquet in Hoei werd op vrijdag 31 oktober 2014 een eerste keer het slachtoffer van een gewapende overval. De overvaller kwam aangereden op zijn motor. Op beelden is te zien dat hij het niet gewoon is om met de motor te rijden.

Daarna ging hij de winkel binnen en bedreigde de bediende met een wapen met afgezaagde loop. In eerste instantie kon het slachtoffer de man wegsturen zonder buit. Toen een tweede bediende de hulpdiensten probeerde te bellen, kwam de overvaller echter terug en duwde en dreigde hij met zijn wapen. Hij slaagde erin de inhoud van de kassa te stelen. Daarna vluchtte hij weg in de richting van de ‘Père Pire’-brug.

Drie jaar later
Een tweede overval vond bijna drie jaar later plaats. Op 30 september 2017 kwam de man opnieuw toe met zijn motor. Hij droeg een zwarte helm met een geel vizier. Hij leek nog steeds onwennig, want hij kon de poot van de motor niet met zijn voet plooien en deed het met zijn handen. Toen hij de winkel binnenstapte, vroeg de bediende hem zijn helm af te nemen, waarop die gewelddadig geduwd werd.

De verdachte probeerde zijn wapen boven te halen, maar dat bleef zitten in zijn militaire salopette. Hij dwong de bedienden om de inhoud van de kassa te overhandigen, nam een doos aanstekers en wat sigaretten mee, en vluchtte weg.

Eens buiten de winkel stapte de verdachte op zijn motor, maar hij slaagde er niet in om onmiddellijk te vertrekken. De gestolen aanstekers vielen op de grond en de motor blokkeerde bij het starten. Daarna kon hij toch vertrekken en vluchtte hij opnieuw richting de ‘Père Pire’-brug. Hij heeft wel een deel van zijn buit moeten achterlaten.

Derde overval
Twee maanden later kwam de dader een derde maal terug. Hij kwam aangereden via de rue Nicolas Jadot en parkeerde zijn motor uit het zicht van de camera’s. Deze keer had hij een helm op in de kleuren wit grijs en zwart.

In de winkel duwde hij de klanten opzij en haalde een wapen boven. Opnieuw eiste hij de inhoud van de kassa en stal hij enkele sigarettenpakjes. Daarna liep hij naar zijn motor die geparkeerd stond achter het Q8 tankstation.

Militaire kledij en een kogelvrije jas
De dader is groot en atletisch gebouwd. Hij is blank en spreekt Frans. Op het moment van de feiten droeg hij militaire kledij en een blauwe kogelvrije jas. Hij had een soort karabijn met korte loop bij zich. Zijn motor is een oude donkere Honda CBR 900 uit de jaren 90.

Indien u meer informatie hebt over dit feit, vraagt de politie om contact op te nemen via het gratis nummer 0800 30 300 of via opsporingen@police.belgium.eu.