DNA moordenaar Sofie Muylle gevonden

De politie heeft een DNA-spoor gevonden op het lichaam van de 27-jarige Sofie Muylle die in januari werd vermoord. Zo schrijft Het Nieuwsblad. De politie heeft het DNA van vijftien verdachten al onderzocht, maar daar is niets uit gekomen. De speurders gaan er nu van uit dat het gevonden DNA overeenkomt met dat van de man met de blauwe jas.

Sofie Muylle uit Roeselare werd eind januari dood teruggevonden op het strand van Knokke. De politie merkte al een verdachte man met blauwe jas op op videobeelden, die zeven uur rond het lichaam van Sofie heeft rondgehangen. De politie had de beelden vrijgegeven in ons opsporingsprogramma FAROEK.

Drie maanden na de dood op Sofie heeft de politie het DNA-staal op de arm van Sofie kunnen ontleden. Of het ging om bloed, speeksel of een andere soort van DNA, is niet geweten. De politie laat wel weten dat ze nu zeker zijn dat het DNA-staal van de dader is.

Vermits de politie het DNA van vijftien verdachten al heeft onderzocht, die allemaal negatief bleken, gaan de speurders ervan uit dat ze het DNA-spoort van de man met de blauwe jas hebben gevonden. De speurders duiden hem aan als verdachte.

Buitenlandse link
De politie probeert nu te achterhalen met wie het slachtoffer contact had de uren en dagen voor haar dood. Sofie Muylle had echter vier gsm's en zo een 4.000 contacten, waaronder ook mensen in het buitenland.

Daarom probeert de politie ook mensen in het buitenland te vinden die er iets mee te maken zouden hebben. De speurders vermoeden dat de dader gewond is geraakt en nemen daarom contact op met alle ziekenhuizen in de buurt.

Bekijk meer: