Is dit oplossing voor aanslagen met truck?

Een paaltje van een meter hoog met een gewicht van 50 kilogram dat een gevaarte van 7, 5 ton tegenhoudt. Dat is volgens het Brusselse bedrijf Pitagone de oplossing tegen de ‘terroristentruck’, zo schrijft de krant Het Laatste Nieuws. De politiediensten zouden wereldwijd interesse tonen.

Op 14 juli 2016 reed in Nice een vrachtwagen in op de menigte die stond te kijken naar de gebeurtenissen rond de nationale feestdag. Zeker 86 mensen kwamen daarbij om het leven. Ook in Berlijn, Londen, Stockholm en recent nog Barcelona reed een vrachtwagen of bestelwagen in op mensen.

Het Brusselse bedrijf Pitagone werkt al jaren aan antiterreurmaatregelen. Zo ontwikkelde het bedrijf een mobiele barrière die volgens een crashtest een vrachtwagen tot 7,5 ton kunnen tegenhouden.

Flexibel systeem
"Onze filosofie is dat je nooit op voorhand weet vanwaar het gevaar komt. Dus het moest een flexibel systeem zijn. Geen zware en dure veranderingen aan de infrastructuur van een plein. Geen betonblokken waar je kranen en veel mankracht nodig hebt om ze te plaatsen”, zegt Marc Weissberg van Pitagone aan Het Laatste Nieuws. “Maar een mobiele barrière, die één persoon in een paar minuten kan opbouwen."

Foto: Pitagone

Bron: Het Laatste Nieuws (tdm)