Directie Aviapartner: "Staking zeker tot woensdagochtend"

De staking bij bagageafhandelaar Aviapartner duurt nog zeker tot 6 uur woensdagmorgen. Daar gaat de directie toch van uit, ook al loopt er momenteel nog nieuw sociaal overleg. "Het is niet waar dat er water bij de wijn is gedaan", zegt ook ACLVB-vakbondsman Fouad Boughrine. De staking gaat morgen zijn zesde dag in. 

"Toen we vanmorgen de tegenvoorstellen zagen, moesten we tot onze grote verbazing en frustratie vaststellen dat die nog minder waren dan voordien. Om een voorbeeld te geven: de dertig tijdelijke vaste contracten voor de interimmers waren vandaag teruggebracht naar twintig", vertelt Bougrine.

Een akkoord lijkt vandaag alvast niet meer in de maak. Daar geloven de vakbonden niet in, nadat Yves Nuyts, General Manager Handling van Aviapartner in België, eerder liet uitschijnen dat het nog een tijd zal duren voor er schot in de zaak komt. De vakbonden stellen dat Aviapartner al tot zeker woensdag een voortzetting van de staking voorziet. Om 18.30 uur gingen de betrokkenen opnieuw rond de tafel zitten, volgens de vakbonden nog steeds met het doel zo snel mogelijk een akkoord te bereiken. Dat bevestigen de sociale en liberale vakbond aan VTM NIEUWS.

Slechte papieren
Ondertussen groeit de frustratie en twijfelen de vakbonden steeds harder aan de ware intenties van Aviapartner. Zeker omdat het financieel in slechte papieren blijkt te zitten.

"We denken echt dat er iets achter hun tactiek schuilt, maar wat dat moet nog blijken. Ze laten ook altijd uitschijnen dat het hun faillissement zal betekenen als ze toegeven op sommige dingen. Eerst dachten we dat het een truc was, maar ze blijven dit herhalen", aldus Bougrine.