Dertiger bekent doodslag op vriendin

In Roeselare is Jan P. (38) aangehouden voor de doodslag op zijn vriendin Barbara V. (37). De vrouw overleed gisterochtend in hun woning in de Jutestraat nadat ze slagen kreeg van haar vriend. Dat bevestigt de Kortrijkse afdeling van het parket van West-Vlaanderen.

Het parket werd gisterochtend al verwittigd van een overleden persoon in de Jutestraat. Het bleek om een 37-jarige vrouw te gaan.

Doodslag
Haar vriend, met wie ze samenwoonde en al twintig jaar een relatie had, werd opgepakt op verdenking van doodslag. Hij kon worden ingerekend in het huis van zijn ouders, waar hij naartoe was gevlucht. De man heeft de feiten intussen bekend tijdens een verhoor bij de onderzoeksrechter.

Tijdens de lange relatie van het koppel was er veelvuldig sprake van partnergeweld. Er werd meermaals klacht neergelegd. Jan P. werd in februari nog veroordeeld voor slagen aan zijn vriendin. Dit keer werd het geweld haar fataal. Zijn verklaring komt overeen met de resultaten van de autopsie.

Kinderen
De kinderen van het koppel, 5 en 7 jaar oud, zouden ondertussen ondergebracht zijn bij de grootouders. Jan P. moet vrijdag voor de raadkamer komen.