De Wever verbiedt Turkse meeting Antwerpen

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) verbiedt een bijeenkomst van de Turkse MHP-partij deze vrijdag. Dat doet hij na overleg met de politie die een veiligheidsanalyse heeft uitgevoerd waaruit bleek dat de openbare orde in gedrang zou komen door de bijeenkomst.

"De politie heeft een veiligheidsanalyse uitgevoerd en daaruit bleek dat de openbare orde mogelijk verstoord wordt", laat De Wever weten aan VTM NIEUWS. "Daarom verbiedt Antwerpen een bijeenkomst waarbij een topman van de MHP komt spreken in Berchem." 

Het Vlaams Belang liet vandaag in een persbericht weten dat ze zouden demonstreren tegen de komst van de topman van de MHP-partij in Berchem. "Het Vlaams Belang duldt niet dat de Turken in dit land als vijfde colonne door Turkije worden opgejut en onze vrije samenleving van binnenuit ondergraven", klinkt het.

Rotterdam
In heel wat Europese landen wordt nu campagne gevoerd door Turkse politici voor het referendum van 16 april. Daarin wordt bepaald of de Turkse president Recep Tayyip Erdogan nog meer macht krijgt.

In Nederland raakten de gemoederen verhit toen de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Çavusoglu het land niet binnen mocht voor zijn speech in Rotterdam. Later op de avond werd ook de Turkse minister voor Familiezaken Fatma Kaya als “ongewenste vreemdeling” onder politie-escorte terug naar Duitsland gestuurd. Daarop braken rellen los en een heuse diplomatieke rel tussen Nederland en Turkije.

Bekijk ook: