De Pauw krijgt hulp voor communicatie

Bart De Pauw heeft de hulp ingeschakeld van het communicatiebureau Whyte om te reageren op de beschuldigingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dat bevestigt Whyte aan VTM NIEUWS. De geruchten dat het communicatiebedrijf ook valse Twitteraccounts opstelde om steun te betuigen aan De Pauw is volgens hen “compleet uit de lucht gegrepen”. 

Bart De Pauw kwam donderdag in opspraak toen bleek dat de VRT het contract met de televisiemaker had stopgezet na meerdere klachten over grensoverschrijdend gedrag. Bart De Pauw maakte het nieuws zélf bekend in een videoboodschap op Facebook.

Vandaag blijkt dat de televisiemaker advies heeft gekregen van een bedrijf wat zijn communicatie betreft. De Pauw wordt bijgestaan door Eveline De Ridder van het communicatiebedrijf Whyte. Zij bevestigen aan VTM NIEUWS dat ze advies gaven aan Bart De Pauw. 

“Verdachte accounts”
Het bedrijf benadrukt wel dat ze niets te maken hebben met de “verdachte accounts” op de microblogsite Twitter. De krant De Standaard schreef vandaag dat er op Twitter verschillende accounts bestaan die heel recent zouden zijn aangemaakt. Via die accounts werden alleen tweets verstuurd over de zaak-De Pauw. 

“De grote meerderheid van de tweets verdedigt hem, sommige zijn neutraal, maar er is er geen die De Pauw of zijn gedrag op de korrel neemt. Meestal stond de hashtag #bartdepauw vooraan in de tweets. Het gaat daarbij echt om een stramien”, zegt social media creative Kenny Vermeulen daarover in De Standaard. 

"Wij hebben niets te maken met de verdachte accounts op Twitter die steunberichten voor #BartDePauw verzenden”, reageert Eveline De Ridder van Whyte. “Meer zelfs, dit is onethisch en onkies om te doen. Wij zien dit niet als een vorm van crisiscommunicatie. Ook al adviseren wij Bart De Pauw, wij zouden nooit aanraden om zoiets te doen."