De Pauw: “Ik wil me excuseren”

Bart De Pauw excuseert zich via zijn advocaat voor mogelijk grensoverschrijdend gedrag. "Ik ben tot inzicht gekomen dat mijn speelse of flirterige manier van omgaan niet door iedereen gesmaakt wordt. Ik wil mij via deze weg dan ook bij iedereen excuseren die zich door mij geïntimideerd zou hebben gevoeld", zegt de televisiemaker.

Bart De Pauw heeft Michaël Verhaeghe aangesteld als zijn advocaat nadat het parket van Antwerpen gisteren een gerechtelijk onderzoek naar de televisiemaker is gestart. "Voor mijn cliënt en ik biedt dit onderzoek eindelijk de mogelijkheid om - zoals het behoort, sereen en met een correcte analyse van de feiten - verweer te kunnen voeren tegen de keiharde aantijgingen die tot dusver in de media tegen hem zijn gelanceerd", zegt Verhaeghe in een persmededeling.

Ook de televisiemaker zelf komt daarin aan het woord. "Ik ben tot inzicht gekomen dat mijn speelse of flirterige manier van omgaan niet door iedereen gesmaakt wordt. Ik wil mij via deze weg dan ook bij iedereen excuseren die zich door mij geïntimideerd zou hebben gevoeld. Dat is niet ok en dat zal niet meer gebeuren", zegt hij.

Grensoverschrijdend gedrag
Donderdag maakte VRT bekend dat ze de samenwerking met televisiemaker Bart De Pauw stopzet na klachten over grensoverschrijdend gedrag. De Pauw zou flirterige sms’jes en seksueel en pornografisch getinte boodschappen gestuurd hebben naar vrouwen waarmee hij samenwerkte.

Gisterenavond hield het parket van Antwerpen een huiszoeking in de gebouwen van de VRT. Onder meer Paul Lembrechts, de CEO van VRT, werd als getuige gehoord door de onderzoeksrechter.