"De Pauw blijft verhaal minimaliseren"

De excuses die Bart De Pauw gisteravond via zijn advocaat de wereld instuurde, zijn een eerste stap. Dat zegt advocate Christine Mussche, die de vrouwen verdedigt. “Maar De Pauw blijft alles wel minimaliseren, en schuift de schuld opnieuw in de schoenen van de vrouwen", klinkt het in een reactie aan VTM NIEUWS. 

Bart De Pauw heeft zich gisteravond via zijn advocaat verontschuldigd voor mogelijk grensoverschrijdend gedrag. "Ik ben tot inzicht gekomen dat mijn speelse of flirterige manier van omgaan niet door iedereen gesmaakt wordt. Ik wil mij via deze weg dan ook bij iedereen excuseren die zich door mij geïntimideerd zou hebben gevoeld", zegt de televisiemaker.

Minimaliseren
Christine Mussche, de advocate van de vrouwen die klacht indienden bij de VRT, vindt de mededeling een eerste stap in de goede richting. “Het is goed dat hij tot inzicht gekomen is, maar hij blijft de zaken minimaliseren. Hij beweert dat vrouwen hem verkeerd begrepen hebben. Dat is een jammere zaak, want zo schuift hij de schuld opnieuw in de schoenen van de vrouwen, alsof zij het fout hebben aangevoeld.” 

Volgens de advocate zou De Pauw beter zijn excuses aanbieden zonder de feiten te minimaliseren. "Er is ook meer aan de hand dan louter wat flirterige sms'en. Die werden trouwens verstuurd vanuit een machtspositie, waardoor heel wat vrouwen niet durfden reageren."