De Lijn: hier is vandaag hinder door staking

Een staking van de drie vakbonden veroorzaakt voor de tweede dag op rij ernstige hinder op het volledige net van De Lijn. Vooral in de provincies Vlaams-Brabant, Antwerpen en West-Vlaanderen is het net ernstig verstoord. In Limburg is de hinder het kleinst.

De vakbonden van De Lijn voeren actie tot en met maandag 3 juli tegen het voorstel van nieuwe cao voor De Lijn, en dat zal de reiziger geweten hebben.

Er is hinder voor het busverkeer in heel de provincie Antwerpen. Ongeveer de helft van de bussen rijdt in de regio Mechelen, in het noorden van Antwerpen en in de stad zelf is maar twintig procent van de chauffeurs uitgereden.

Oost- en West-Vlaanderen
In Oost-Vlaanderen wordt meer dan de helft van de ritten uitgevoerd, maar er zijn sterke regionale verschillen. In de Vlaamse Ardennen is de dienstverlening nauwelijks gehinderd; in de streek rond Gent is de impact het grootst.

In West-Vlaanderen is de hinder het grootst voor de stadsnetten: in Oostende, Brugge en Kortrijk rijden de bussen zeer onregelmatig, in Knokke rijdt geen enkele bus. In Roeselare rijden de bussen wel normaal.

Vlaams-Brabant en Limburg
In Vlaams-Brabant rijdt twintig procent van de bussen. In het Pajottenland en op de as Brussel-Ninove rijdt vrijwel niets. De pendelbussen naar Werchter rijden.

In Limburg zijn ruim vier op de vijf chauffeurs vanmorgen aan de slag gegaan. Reizigers houden wel het best rekening met hinder in de hele provincie.