De Lijn heropent halte Brussel-Noord morgen

De Lijn heropent zijn halte aan het Brusselse Noordstation morgen opnieuw. Dat hebben de betrokken partijen na overleg besloten. Na “constructief overleg” met de betrokken partijen zijn er voldoende garanties om de tijdelijke haltes in de buurt van het station op te heffen, laat de vervoersmaatschappij weten in een persbericht.

Er zijn ook afspraken gemaakt over de properheid en veiligheid van het busstation.

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) zei gisteren in het Vlaams parlement al dat gesprekken tussen De Lijn en het Brussels gewest positief verliepen. Volgens Weyts ging het om zeer concrete zaken, zoals afspraken om de ondergrondse terminals proper te houden en de mogelijkheid om extra patrouilles van de politie in te zetten. 

Ongenoegen
Na de beslissing van De Lijn de haltes onder het Noordstation te verplaatsen naar het Rogierplein verderop in Brussel, ontstond heel wat ergernis, zowel bij reizigers als bij het Brussels Gewest en de politie. Volgens De Lijn vonden de reizigers goed hun weg naar waar ze moesten zijn, maar niet iedereen was blij met de maatregel.

Files
Op de busstrook tussen het Noordstation en het Rogierplein ontstonden lange files van Lijnbussen, en gisteren begon de politie boetes uit te schrijven omdat de buschauffeurs er hun pauze namen. “De baan is voorbehouden voor bussen, maar er moet op gereden worden en er mag niet op geparkeerd worden”, zei politiewoordvoerster Audrey Dereymaeker.

Lees ook: