Daken kreunen onder gewicht van sneeuw

De zware sneeuwval in het zuiden van West-Vlaanderen heeft afgelopen nacht problemen veroorzaakt. De brandweer moest enkele keren uitrukken om daken te stabiliseren. Dat zegt persofficier Philip Stichelbaut van hulpverleningszone Fluvia. Ook in Gent is het dak van een loods bezweken onder het gewicht van de sneeuw.

In de Ooigemstraat in Wielsbeke werd een gebouw op de bedrijfsite van Unilin in de loop van de nacht ontruimd. Door sneeuw en smeltwater was de dakconstructie zwaar belast en dreigde er instorting. Er werden een aantal maatregelen getroffen. Ook in de Spitaalstraat in Waregem moest de brandweer deze ochtend een dak van 200 vierkante meter stabiliseren.

Nog deze ochtend stortte een stuk van een hangar in van een antiekzaak in de Overleiestraat in Harelbeke in. Een ander stuk kon gestut worden. "Als brandweer komen wij ter plaatse om de situatie te stabiliseren. Daarna neemt een private firma, een aannemer, het werk over", legt Stichelbaut uit. "Er vielen gelukkig geen gewonden." Er is wel veel schade.

Ook in de haven van Gent is een loods ingestort door de sneeuw. Een deel van de metalen loods kwam terecht op een vrachtwagen, maar er zijn geen gewonden.