'dagen zonder klagen' krijgt steun van Maggie De Block

“Hoe hard het ook tegenzit, blijven lachen is altijd beter Eens goed klagen, dat lucht op? Nee, je wordt er alleen maar humeuriger van.

Daarom start vandaag de tweede editie van Dagen Zonder Klagen - deze keer met de expliciete steun van de minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld). “Want positief zijn is een serieuze zaak.”

32.000 mensen vulden vorig jaar de geluksbarometer van ‘Dagen Zonder Klagen’ in. Ze namen zich voor om een maand positief in het leven te staan en toen ze na afloop van de actie opnieuw de vragen invulden, bleken ze gemiddeld 6% gelukkiger te zijn.

“Waarmee wij op een ludieke manier bewezen wat de wetenschap al lang weet”, zegt Isabelle Gonnissen (44), één van de initiatiefnemers van de campagne en auteur van het boek ‘Kies Positief’. “Minder klagen betekent meer geluk. Positieve keuzes maken heeft niet alleen een effect op je bloeddruk en je hartslag, maar ook op je mentale gezondheid en zelfs op de economie: wie positief in het leven staat, is minder vaak afwezig op het werk.”