Dader vluchtmisdrijf Evergem blijft in cel

De autobestuurder die in de nacht van zaterdag op zondag in het Oost-Vlaamse Evergem een dodelijk ongeval veroorzaakte met een 22-jarige fietser en vluchtmisdrijf pleegde, blijft in de cel. Dat heeft de raadkamer in Gent beslist. De man was op het moment van het ongeval onder invloed van alcohol en drugs.

Het ongeval gebeurde rond half vier in de nacht van zaterdag op zondag in de Vaartstraat West in Evergem. De 22-jarige vrouw die op haar fiets aangereden werd, overleefde het ongeval niet.

Onder invloed
De 39-bestuurder reed gewoon door zonder het slachtoffer te helpen, maar werd later door de politie opgepakt. Uit onderzoek bleek dat de man onder invloed was.

De Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen had een verkeersdeskundige en een wetsgeneesheer aangesteld om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Daarop werd de autobestuurder aangehouden door de onderzoeksrechter.

Raadkamer
De raadkamer in Gent bevestigde vandaag de aanhouding. Als de man in beroep gaat, verschijnt hij binnen twee weken voor de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling. Die zal dan verder beslissen over zijn aanhouding.

Lees ook: Man die fietser doodreed, was dronken

Bekijk ook: