Daar is 'm: koning winter is in het land

De vrieskou doet haar intrede in het land. De komende dagen zal het 's nachts overal vriezen, overdag komen de temperaturen stilaan nog nauwelijks boven het nulpunt uit. Het blijft wel droog, zo meldt het KMI.

Woensdagochtend is het plaatselijk grijs met nevel en aanvriezende mist. Na het optrekken van het ochtendgrijs blijft het meestal droog met afwisselend opklaringen en wolkenvelden. De maxima liggen tussen 0 graden op de Hoge Venen en 6 graden aan de kust. De wind waait eerst zwak en later zwak tot matig uit het oosten tot het noordoosten.

Woensdagavond en -nacht blijft het droog met brede opklaringen. Plaatselijk is er kans op nevel en aanvriezende mist. De minima liggen tussen -4 graden op de Hoge Venen en 0 graden aan de kust.

Donderdag zakken de maxima nog iets verder. 's Ochtends vriest het overal, nadien volgt droog, vrij koud en gedeeltelijk bewolkt weer bij maxima van -1 graad in de Ardennen tot +2 graden in Vlaanderen.

Vrijdag en zaterdag blijft het weerbeeld hetzelfde: wisselend bewolkt, droog en koud. In de nacht van zaterdag op zondag wordt een regenzone verwacht, waarbij de regen kan aanvriezen. Vanaf zondag zou de kans op buien toenemen, maar zou het ook weer iets zachter worden.