Colruyt haalt countrysteaks uit rekken

Colruyt België heeft, na overleg met de federale gezondheidsdienst FAVV, beslist zijn countrysteak uit de verkoop te nemen. Bij microbiologische controles door het labo van Colruyt Group werd salmonella vastgesteld in de steak.

Colruyt België vraagt zijn klanten om dit product terug te brengen naar de winkel, waar het zal terugbetaald worden. Slechts achttien winkels zijn betrokken: Colruyt Antwerpen-Zuid, Balen, Bouillon, Courcelles, Dampremy, Deurne-Noord, Eupen, Evere (Haachtsesteenweg), Haacht, Kelmis, Laken, Lanaken, Maaseik, Molenbeek, Schaarbeek (Jeruzalemstraat), Stabroek en de tijdelijke winkels in Kessel-Lo en Lede. Het gaat om vlees dat verkocht werd tussen 15 en 19 juni, met houdbaarheidsdatum 22 juni.

Koorts, buikkrampen en diarree
Intussen werd de countrysteak in deze winkels uit de rekken gehaald. De mogelijke symptomen van een salmonellabesmetting zijn koorts, buikkrampen en diarree. Deze symptomen doen zich meestal voor binnen de 12 à 48 uur na de besmetting.

Hospitalisatie
De symptomen duren meestal vier tot zeven dagen en de meeste mensen herstellen zonder specifieke behandeling. Jonge kinderen, zwangere vrouwen, personen met een verminderde immuniteit en ouderen behoren tot de risicogroep. Voor hen kunnen de symptomen zwaarder doorwegen en hospitalisatie tot gevolg hebben.

Hebt u van deze countrysteak gegeten en vertoont u deze symptomen, raadpleeg dan uw huisarts.