CEO Peter Bossaert verlaat MEDIALAAN

Eind deze maand zal Peter Bossaert afscheid nemen van MEDIALAAN. De CEO verlaat het mediabedrijf naar eigen zeggen omdat er een verschil is in visie over de toekomst. De zoektocht naar een opvolger wordt meteen opgestart. 

Bossaert werkte meer dan twintig jaar bij MEDIALAAN. Hij ging eerst aan de slag als commercieel directeur en daarna als algemeen directeur radio. Sinds 2012 is hij CEO van MEDIALAAN en Qmusic Nederland. Bossaert leidde ook het nieuwe eengemaakte mediabedrijf van De Persgroep Publishing en MEDIALAAN, dat momenteel in opbouw is. 

Volgens Bossaert ligt een verschil in mening over de toekomst aan de basis. “De fusie met De Persgroep Publishing was en is de juiste strategische keuze. Ik zal dat nieuwe bedrijf uiteindelijk niet zelf leiden, omdat er een verschil is van visie tussen de groep en mezelf over hoe we dit mooie toekomstverhaal moeten aanvliegen. Dat is niet erg, want we gaan uit elkaar met het grootste wederzijdse respect.”

Nieuwe CEO zoeken
Erwin Deckers (Chief Content Officer) en Dirk Lodewyckx (Chief Marketing Officer) zullen het dagelijkse beleid van MEDIALAAN en de aansturing van het nieuwe eengemaakte mediabedrijf op zich nemen tot aan de benoeming van een nieuwe CEO. "We hopen binnen enkele maanden te kunnen aankondigen wie de Belgische activiteiten van de groep zal leiden in de toekomst", zegt Christian Van Thillo, CEO van De Persgroep. 

Bij De Persgroep Publishing blijft het dagelijkse beleid ad interim in handen van Rudy Bertels.