Carjacking in het centrum van Veurne: achtervolging eindigt in crash

Een 25-jarige man uit Veurne is maandagochtend opgepakt na een carjacking en een poging tot carjacking. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Veurne. De verdachte probeerde zelfs nog een politiewagen te stelen.

Rond 9.15 uur kreeg de politie een oproep binnen over een carjacking aan de Houtmarkt in Veurne. Een zestiger was er uit haar Ford Focus gesleurd. Een paar straten verder liet de carjacker blijkbaar zijn oog al op een andere wagen vallen. De bestuurder van de BMW verzette zich echter, waardoor het tot een handgemeen kwam.

Door de klappen van de verdachte raakte de veertiger lichtgewond. Na die mislukte carjacking vluchtte de verdachte opnieuw met de Ford Focus verder. Ondertussen was in de buurt al veel politie aanwezig. Tijdens zijn vlucht kwam de dader in botsing met een lege politiewagen, waarna hij dan maar probeerde om die politiewagen te stelen.

Ten slotte wilde hij in de Peter Benoitlaan nog te voet wegvluchten, maar de politie kon hem overmeesteren. De 25-jarige Veurnenaar blijkt geen onbekende te zijn voor het gerecht.

Het parket zal hem voorleiden bij de onderzoeksrechter op verdenking van diefstal met geweld, poging tot diefstal met geweld en poging tot diefstal. De onderzoeksrechter zal moeten oordelen over zijn aanhouding.