Bussen De Lijn rijden weer normaal

Het bus- en tramverkeer van De Lijn verloopt weer normaal. Dat meldt de vervoersmaatschappij. Het verkeer was de afgelopen vier dagen ernstig verstoord door een stakingsactie. 

Het gemeenschappelijk vakbondsfront bij De Lijn voerde gedurende vier dagen – van vrijdagochtend tot en met maandagavond - een stakingsactie. Daardoor was het bus- en tramverkeer in heel Vlaanderen ernstig verstoord. 

Aanleiding van de staking waren de cao-gesprekken bij de openbaarvervoermaatschappij. De bonden vragen de maximale opslag van 1,1 procent die de sociale partners op nationaal intersectoraal niveau onderhandeld hebben, maar de directie wil zo ver niet gaan. Zij zou één procent willen geven, waarvan de helft via een bonus.

Sociaal bemiddelaar
De onderhandelingen tussen de directie en de vakbonden bij De Lijn zullen deze week alvast hervat worden, in aanwezigheid van een sociaal bemiddelaar. Dat werd gisteren bekendgemaakt. De openbaarvervoermaatschappij geeft geen tijdstip of plaats vrij, "met het oog op de nodige sereniteit van de onderhandelingen", zo klinkt het.