Buschauffeur kreeg klappen van scholieren

In het Limburgse Heusden-Zolder is vanochtend een buschauffeur van De Lijn in elkaar geslagen, waarschijnlijk door een aantal scholieren. De bus hield halt aan het Sint-Franciscuscollege in Heusden toen het incident gebeurde. "Wij onderzoeken momenteel de zaak en veroordelen elke vorm van geweld", reageert De Lijn-woordvoerster Sonja Loos aan VTM NIEUWS.

"Ik kan bevestigen dat er vanmorgen inderdaad een incident is geweest met scholieren waarbij de buschauffeur gewond is geraakt", vertelt Loos aan VTM NIEUWS. "De chauffeur werd naar het ziekenhuis gebracht voor verzorging, hij bleef wel bij bewustzijn. Een aantal jongeren werd door de politie meegenomen voor verhoor."

Momenteel is er nog geen duidelijkheid over wat er precies is gebeurd. "De jongeren zijn minderjarig, dus het verhoor moet via een aangepaste procedure verlopen waardoor het langer duurt", vertelt Loos. "Ook het verhaal van de buschauffeur hebben we nog niet gehoord omdat de man eerst verzorgd moet worden en tot rust moet komen."