Brusselse rapper (even) opgepakt na rellen

Naar aanleiding van de rellen in Brussel zaterdagavond heeft het Brussels parket een Brusselse rapper opgepakt. Dat is bevestigd aan VTM NIEUWS. De rapper is intussen opnieuw vrijgelaten en moet zich op 5 januari opnieuw voor de rechter melden. D.J., die deel uitmaakt van de groep Benlabel, zou vrijdagavond op Facebook hebben opgeroepen om aan Lemonnier alles kort en klein te slaan.

De rapper werd vandaag ondervraagd over zijn betrokkenheid bij de feiten. Na het verhoor besliste de Procureur des Konings om de man op 5 januari opnieuw voor de rechter te laten verschijnen. Als de rechter hem veroordeeld, riskeert hij een gevangenisstraf tot twee jaar en een geldboete van 2.400 euro (x8).

Zaterdagavond maakten zo'n driehonderd relschoppers amok in het centrum van Brussel, na de overwinning van Marokko tegen Ivoorkust Daarbij werden auto's in brand gestoken, ruiten vernield en raakten er ook een twintigtal agenten gewond.

Volgens de Waalse krant La Dernière Heure plaatste Jelali D. vrijdagavond een bericht op Facebook met de woorden "morgen gaan we het volledig laten branden aan Lemonnier. Maroc City Gang."

Het gerecht kon tot nu toe nog niemand aanhouden in verband met de rellen.

Bekijk ook: Wachtofficier zat thuis tijdens rellen