Brussels Airlines schrapt alle vluchten op 13 februari

Er zal woensdag geen enkel vliegtuig van Brussels Airlines opstijgen of landen op Brussels Airport. Alle 222 geplande vluchten worden omwille van de nationale staking geschrapt, laat de luchtvaartmaatschappij vrijdag weten. Meer dan 16.000 reizigers moeten hun plannen herzien.

De getroffen passagiers krijgen een alternatief aangeboden, of kunnen een terugbetaling vragen. 

De voorbije dagen had Brussels Airlines het aantal geschrapte vluchten al een paar keer verhoogd. Donderdag kondigde de maatschappij nog aan twee op de drie vluchten te annuleren.

Maar de impact van de staking zal dus nog groter zijn dan verwacht. "Op basis van momenteel beschikbare informatie over de vermoedelijke omvang van de nationale staking op 13 februari, gaat Brussels Airlines ervan uit dat de operaties van op Brussels Airport ernstig getroffen zullen zijn door de industriële acties van verschillende stakeholders", luidt het in een persbericht.

"Daarom wordt het volledige programma van 13 februari, met 222 vluchten, geannuleerd." Op de website van Brussels Airlines staan nog enkele langeafstandsvluchten aangekondigd. Dat zijn vluchten die op 13 februari vanuit Afrika of Canada vertrekken, maar pas op 14 februari in Brussel landen, preciseert men bij Brussels Airlines.