Brussel houdt massale yogasessie

Enkele duizenden mensen hebben deze voormiddag deelgenomen aan een massale yogasessie in het Terkamerenbos. Die werd georganiseerd naar aanleiding van de vierde editie van de Brussels Yoga Day.

De Brussels Yoga Day werd in 2012 voor het eerst georganiseerd door de vzw Vidonne en brengt sindsdien jaarlijks enkele duizenden yogabeoefenaars en geïnteresseerden op de been.

“Yoga kent de laatste jaren een bijna explosieve groei, de interesse en het enthousiasme is enorm gegroeid”, zegt dokter Nathalie Geetha Babouraj, die de massale yogasessie leidt. “De mensen die het beoefenen voelen echt dat het invloed heeft op hun leven.”

Gevoelens en sensaties
Zo zou yoga slapeloosheid en stress kunnen verminderen. “Het leert hen opnieuw contact te leggen met een aantal gevoelens en sensaties die ze verloren waren”, vertelt Geetha Babouraj.

De sessie in het Terkamerenbos stond open voor zowel ervaren yogabeoefenaars als totale beginnelingen. De bedoeling was vooral mensen te tonen dat yoga openstaat voor alle leeftijden. Deze namiddag zijn er nog ontmoetingen met diverse yogafederaties en mini-workshops.