Dossier De Bende van Nijvel

Broer 'De Reus' levert twee nieuwe tips

De broer van Chris B., de vermoedelijke Reus van de Bende van Nijvel, is opnieuw verhoord door de speurders. Volgens zijn advocaat werkt de broer mee aan het onderzoek en gaf hij zelfs twee nieuwe tips die kunnen leiden tot de identificatie van andere daders van de Bende van Nijvel.

“Ik kan geen details geven, maar mijn cliënt is vorige week donderdag opnieuw verhoord door de gerechtelijke diensten", bevestigt advocaat Geert Lenssens aan VTM NIEUWS. "Hij heeft een aantal elementen benadrukt, gespecifieerd en toegelicht. Volgens hem is dat belangrijke informatie die moet leiden tot het identificeren van de daders van de Bende van Nijvel."

'De Reus' zou zijn verhaal niet alleen met zijn broer gedeeld hebben, maar ook met andere mensen. Een van de twee tips gaat over met wie die gesprekken gevoerd zijn. De tweede tip gaat over de daders van de Bende. Zonder concrete namen te noemen, heeft de broer van 'De Reus' gezegd in welke richting de speurders de andere daders moeten zoeken.

VTM NIEUWS-journalist Faroek Özgünes, die het dossier opvolgt, zegt dat dit spoor wel eens het eerste serieuze spoor kan zijn in het onderzoek naar de Bende van Nijvel. Toch was de reactie van de autoriteiten nogal "lauw".

(Lees verder onder de tweet)

"Alles opgebiecht op sterfbed"
Het was de broer van ‘De Reus’ die twee maanden geleden met het verhaal van Chris B. naar buiten kwam. "Hij heeft me alles opgebiecht vlak voor hij stierf”, vertelde hij aan VTM NIEUWS. ‘De Reus’, ook wel gekend als nummer negentien van de Bende, speelde een belangrijke rol binnen de groep.

“Hij heeft me niet verteld dat hij ‘De Reus’ was.” Toch was de man, die anoniem wil blijven, wel degelijk overtuigd dat het om zijn broer gaat. “Ik herken ten eerste die bril en die fysionomie. Ik heb mijn broer ook jaren gekend natuurlijk.”

Toch heeft het lang geduurd voor hij kon geloven dat wat zijn broer zei de waarheid was. “Dat kon ik moeilijk bevatten. Ik heb dat in het begin ook een stuk genegeerd, dat kon mijn broer niet zijn. Maar vandaag ben ik formeel: dat is mijn broer”, klonk het.

Lees hier alles over het onderzoek naar de Bende van Nijvel