Brandstichting auto's in Limburg

De provincie Limburg werd afgelopen nacht geteisterd door enkele brandstichtingen. Verschillende auto's gingen in de vlammen op. De brandstichtingen in Beringen, Lommel en Genk zouden losstaan van elkaar. Dat meldt het parket aan VTM NIEUWS. 

Afgelopen nacht werden op drie verschillende plaatsen in Limburg auto's in brand gestoken.

Beringen
In Beringen gingen afgelopen nacht vier auto's in de vlammen op. De auto's stonden allemaal geparkeerd op hetzelfde parkeerterrein. Het parket gaat uit van kwaad opzet. Vermoedelijk werd één wagen in brand gestoken en sloegen de vlammen over op de drie andere.

Tuinslang
Rond 2.45 uur vannacht merkte een buurtbewoner de vlammen op en probeerde de brand te beperken door te blussen met een tuinslang, in afwachting van de brandweer. Ook het aanpalende huis raakte beschadigd door de hitte en de rook. De brandweer kon wel verhinderen dat de vlammen oversloegen op het huis, schrijft De Standaard.

Sporenonderzoek
Een ooggetuige vertelt aan VTM NIEUWS dat het labo ter plaatse is gekomen om een sporenonderzoek te starten. Over de resultaten van het onderzoek kan het parket nog niets kwijt omdat het labo nog bezig is.

Lommel
De autobrand in Lommel zou het werk zijn van criminelen die hun vluchtauto in brand staken. 

Genk
In Genk, in de Onderwijslaan, is een auto die geparkeerd stond in de berm volledig uitgebrand. De brandweer kreeg de brand snel onder controle. In de wagen werden brandversnellers gevonden. Die wijzen op opzettellijke brandstichting, meldt politiezone CARMA. De zaak wordt verder onderzocht, er zijn nog geen verdachten aangehouden. 

Het parket vermoedt dat de autobranden allemaal losstaan van elkaar. Dat is bevestigd aan VTM NIEUWS.