Brand in rusthuis Jette: 80-tal bejaarden geëvacueerd

In het rusthuis Green Residence in Jette zijn 80 mensen geëvacueerd nadat er omstreeks 19 uur brand was uitgebroken. Dat bevestigt de politie aan VTM NIEUWS.

Drie bejaarden werden geïntoxiceerd door de rook, ook twee agenten moesten worden overgebracht. De oorzaak van de brand is intussen gekend. "De brand is ontstaan door een matras die in brand is gevlogen in een kamer. Waarschijnlijk door een elektrisch deken of een kortsluiting", vertelt Walter Derieuw, woordvoerder van de Brusselse brandweer. Het vuur brak uit op de tweede verdieping in het rusthuis dat uit twee gebouwen bestaat.

De brandweer evacueerde alle aanwezige personen naar het aansluitende gebouw. Twee reddingen gebeurden via de luchtladder. De tweede verdieping werd onbewoonbaar verklaard. "Dankzij de lege kamers in de tweede vleugel van het gebouw kunnen alle rusthuisbewoners opgevangen worden", verklaart Derieuw.

De brandweer en hulpdiensten waren in groten getale aanwezig. Er kwamen een commandovoertuig, drie autopompen, twee autoladders, vier mugs en zes ambulances ter plaatse.