Brand Aarschot onder controle

Op het industrieterrein Nieuwland in Aarschot heeft een zware brand gewoed bij LPW Ceramic Pools. Er ontstond een enorme rookontwikkeling en aan buurtbewoners werd gevraagd om ramen en deuren gesloten te houden. Het gemeentelijk rampenplan was een tijdlang afgekondigd. Ondertussen is de brand wel onder controle.

Even was er sprake van een giftige stof die vrijgekomen zou zijn. "Het is zo dat er hars in het bedrijf aanwezig is, vandaar dat we geen enkel risico nemen en onmiddellijk een onderzoek starten", zegt André Peeters (CD&V), burgemeester van Aarschot. "Vandaag nog komt er een gespecialiseerde firma langs om de neerslag van de rook te onderzoeken. Het gemeentelijk rampenplan is wel opgeheven."

Verschillende brandweerkorpsen uit Leuven, Tienen, Diest en Scherpenheuvel kwamen ter plaatse om de brand te blussen. Uit voorzorg werd een lagere school in de buurt geëvacueerd. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Brokstukken
In sommige tuinen rond het bedrijf werden brokstukken gevonden. Uit voorzorg vraagt de stad de brokstukken niet aan te raken. "Omdat het nog niet duidelijk is of er schadelijke stoffen op de brokstukken zitten, neemt de stad het zeker voor het onzekere. Vanaf 17u zullen de hulpdiensten ze komen verwijderen", aldus de burgemeester.

Meldpunt
Inwoners die vragen hebben, kunnen terecht bij het meldpunt van de politie op het nummer 016 550 202.