Bobbejaanland sluit Typhoon na botsing

De rollercoaster Typhoon in Bobbejaanland is gesloten voor onderzoek nadat twee karretjes van de attractie vorige week botsten. Vijf bezoekers raakten daarbij licht gewond. Sindsdien staat de rollercoaster stil. Het pretpark hoopt dat de Typhoon dit weekend weer open kan.

Een karretje van de Typhoon is vorige week dinsdag niet afgeremd in het station. Daardoor is het met lage snelheid gebotst tegen een karretje dat klaarstond om omhoog getakeld te worden.

Medewerkers van Bobbejaanland, een keuringsinstantie en de fabrikant, het Duitse Gerstlauer, doen onderzoek naar de oorzaak van het incident. De achtbaan blijft in tussentijd dicht.

Incidenten
Achtbanen van de bouwer van de Typhoon, de Duitse firma Gerstlauer, veroorzaakten al vaker incidenten. In het Spaanse Parque de Atracciones de Madrid botsten in juni nog twee treinen van een van hun achtbanen op elkaar. Tientallen bezoekers raakten daarbij gewond.

De Typhoon opende in 2004. De attractie van 25 meter hoog is er één van het type ‘euro-fighter’. Ze gaat vier keer over de kop en haalt een topsnelheid van 80 kilometer per uur.

Door: Lore Michiels